Klientinfo

Annika Roth

Hypnoterapi

 

 

Klientinformation

 

Hypnos – ett fantastiskt verktyg för hjälp till självhjälp.

 

Hypnos är något som kan användas till att lösa de flesta problem på väldigt kort tid då det undermedvetna sinnet är mycket kraftfullt. Detta resulterar i ett ökat välbefinnande.

 

Jag arbetar med professionell hypnoterapi och är utbildad av Jack Johansen och följer etiska riktlinjer som angetts av National Guild of Hypnotists (NGH) och Skandinaviska akademin för hypnos och hypnoterapi (SAHH). Det innebär att du kan känna dig lugn och trygg när du är hos mig. Jag arbetar under tystnadsplikt.

 

Hade du själv kunnat lösa dina problem med ditt medvetna sinne, så hade du gjort det redan och inte behövt hjälp av mig. Jag kommer att hjälpa dig att nå ditt undermedvetna sinne. Vi gör det tillsammans. Ju mer du tillåter dig leva dig in i upplevelsen under hypnos, desto kraftfullare blir den. Om det krävs en, två eller tre sessioner kan man inte säga, utan det beror på hur stark din upplevelse blir.

 

Innan du kommer, läs detta:

 

Sinnets tre delar

Jag ska förklara lite om hur vårt sinne fungerar. Det består av tre delar: det finns en medveten del, en undermedveten del och en omedveten del. Sinnets delar fungerar ungefär som en dator. Man kan då säga att ditt medvetna sinne är som en dators RAM-minne, det undermedvetna sinnet som själva hårddisken och det omedvetna sinnet resten av datorns hårdvara. Har du en dator som varit igång med för många program samtidigt, blir den trög – och samma sak gäller våra sinnen. Många mår väldigt dåligt och känner sig stressade.

 

Det medvetna sinnet...

... är vårt svagaste sinne. Ändå använder vi det väldigt mycket. Det är trögt och kommer alltid för sent. Det representerar max 5 procent av vår dagliga aktivitet. Vårt medvetna sinne håller reda på t.ex. vardagliga sysslor, såsom telefonnummer, namn på nära och kära, att fungera på arbetet. Men när informationen inte är intressant längre, läggs den undan och glöms bort.

 

Det undermedvetna sinnet...

... är det blixtsnabba sinnet. Det sägs vara 1 miljon gånger snabbare än det medvetna sinnet och motsvarar cirka 95 procent av vår dagliga aktivitet. Det tar mer än tusen gånger fler beslut än det medvetna sinnet – varje dag. Det är här våra inlärda mönster och vanor och fobier är rotade, kanske ända sedan barndomen. Det undermedvetna sinnet kan inte skilja eller värdera, utan bara utföra sådant som vi redan ”kan”. Vi blir rädda för en liten spindel, som vi vet inte är farlig, men det undermedvetna utför bara en arbetsorder och vi blir stela av skräck utan anledning och vi vet inte varför. Anledningen kan då ligga långt tillbaka i barndomen eller tidigare. Den känslan som vi då upplever, kopplas samman med händelsen då rädslan började och måste bytas mot en annan känsla.

 

”Det som är programmerat

med ett barnasinne

måste avprogrammeras

med ett barnasinne eller tidigare.”

 

Det omedvetna sinnet...

... är ett sinne som ligger mycket djupare. Det är här våra instinkter finns. När vi föds ska andningen fungera, hjärtat slå, ögonen blinka. Även våra känslor finns i detta sinne. En del tror att informationen från våra tidigare liv finns här, liksom immunförsvaret. Det omedvetna sinnet skyddar oss mot infektioner och med reflexer.